Plottet:

Hvor ofte er du med i NM? Selv er jeg veldig sjelden med i NM, men i helgen var jeg faktisk med i et NM. Sammen med vennene mine i UV-revyen var jeg denne helga på Ås for å være med i NM i studentrevy.

Vi hadde jobbet. Vi hadde slitt. Vi hadde gledet oss. For sammen med NM kommer det ofte en NM-galla, og på disse gallaene er det ofte gratis mat. Men, det er ikke bare gratis mat, det er også gratis drikke.

Selv hadde jeg for lenge siden vinket farvel til denne gratis drikken. Jeg husker at jeg, ca. en uke etter jeg hadde takket ja til å være med på Nattens Helter, tenkte på nettopp denne gallaen. Hva jeg tenkte?

–      ­Faen. Det er kjipt.

Håpet om å få flere enn meg til å være edru på denne festen var altså ikke veldig stort. Her måtte det mases, og mast ble det. Til slutt fikk jeg presset frem et motvillig ja fra to kamerater.

 

Forventningene:

Er det en ting disse gutta liker bedre enn øl, er det gratis øl. Jeg får penger for å være edru. De sier nei takk til gratis øl, gratis. Det er ikke meningen å være negativ, men dette kommer ikke til å gå. Men kanskje jeg tar feil! De har jo tross alt sagt ja.

 

Resultatet:

–      Blir du sint hvis vi drikker?

–      Nei, jeg kan jo ikke bli det.

–      Taper du utfordringen hvis vi drikker?

–      Nei, jeg håper ikke det.

–      Det håper ikke jeg heller.

Først drakk de opp sine egne bonger, så spurte de om de kunne få mine. Løpet var allerede kjørt. Det var bare et spørsmål om den tredje ølen skulle koste penger eller ikke. De fikk mine bonger også. Jeg kunne jo drikke gratis vann.