Hvordan var semesterstarten i fjor kontra i år?

Nei, hva kan en si? En hovedforskjell var at jeg i fjor var fullstendig møkings  enkelte av dagene i fadderuka, mens jeg i år var en edru, ansvarlig fadder.
Fjoråret for meg var preget av en sjokktilstand. Året før hadde jeg gått på universitetet og hadde hatt en fadderuke på universitetet. En uke med fyll, sosialt, arrangementer, frihet og klinings med en god del av jentene jeg gikk i klasse med. Typisk skolestart for meg. Starten på høgskoleåret ble en totalt annerledes affære. Jeg drakk jo enda, men i tillegg til å ha fadderuke skulle vi nå ha to uker med galskapen, i tillegg til skole! Jeg hadde ikke gått på en fulltidsskole på mange år, og alle de bli-kjent-lekene vi hadde og alt vi lærte i begynnelsen var utrolig uvant for meg. Det var nervepirrende og ganske spennende. Jeg ble også kjent med andreårselevene på en helt annen måte en på universitetet når de blant annet fikk oss til å konkurrere med å hive en hel makrell til hverandre under noe de kalte estetiske leker. I tillegg ble jeg skremt vannet av under overraskelsen de laget for oss når de dukket opp i særdeles skremmende masker i en mørk og kald kjeller under skolen.
SemesterstartFjorårets start var full av usikkerhet og nysjerrighet. I år var det var digg å vite hvor en skulle gå for å hente kort, låne bøker eller kjefte på fakultetet. Nå lurte jeg ikke så mye på hvem i klassen som kom til å bli min venn i tiden som kommer, men derimot lurte jeg på hvem i klassen kom jeg til å ønske inderlig å kverke under en stressende teateroppsetning. I år skulle jeg også være fadder, og en edru en attpåtil. Her skulle jeg veilede, gi råd og hjelpe til med det jeg kunne. Nå var noen andres tur til å feste og til å high five med dørvakter på Chatau Neuf eller slikke deres klassekamerater på kinnet på pur f…. Et annet moment var jo også at jeg skulle drasse med meg kamera og lignende når vi gjorde noe som var spennende å ha med på bloggen. Det i seg selv kan være ganske skummelt da det ikke er alle som vil bli filmet. Å finne ut hvor grensene til folk går er krevende.

Den største forskjellen fra i fjor til år var at jeg endelig er kjent med drama og dets metoder. Det var ikke uvant og skremmende i år, så det var ikke en brå overgang for meg slik som året før hadde vært. Istedenfor var det  jegsom  var med på lage en overraskelse til førsteklassingene samt påse at de alle ble døpt i et flott rituale.
 Det skumleste med starten i år var dagene før vi fant ut at det var en datafeil som hadde gjort at det så ut som om vi skulle ha vanlig undervisning i helgene også. Greit nok at jeg ikke drikker, men det hadde vært hakket for hardt.