Da jeg befant meg i Tromsø på festival under den første utfordringen måtte jeg finne på en alternativ løsning. Og hva gjør man når man ikke kan møte opp selv? Jo, man finner en vikar. Siden jeg ikke fant noen passende kandidater hos NAV, måtte jeg finne en i vennegjengen.

Valget falt da på Øyvind Arnesen, 20 år gammel fra den lille bygda Brøstadbotn i Troms. Oppgaven hans var ganske enkel: Dra på ”Den store festen” på Chateau Neuf og vær edru hele kvelden. Som bevis på at han ikke jukset, ba jeg han ta bilder gjennom hele kvelden. Selv mente han det kom til å bli lett som en lek, men jeg har mine mistanker om at det ikke gikk helt slik. Uansett, her er innlegget hans:

Min edrukveld, av Øyvind Arnesen

Sherlock Holmes har Watson, Batman har Robin og syklister har dop. Alle helter trenger en som kan ta i et tak når det behøves, og nattens helter er intet unntak. MEN: «With great powers comes great responsibility», som jeg lærte i en superhelt-film. Pga at Andreas for tiden elsker å ikke drikke øl og andre alkoholholdige leskedrikker, måtte jeg selvsagt, som en god stand-in, tilbringe kvelden som tørrlagt hobbyalkoholiker. Dette var kjempeenkelt og gikk superbra!

Dagen etter STUDiO-festivalens nest siste kveld. Her gleder jeg meg til å vise Andreas at også jeg elsker å være edru på fest.

På vei til kveldens første vors med en deilig appelsinjuice!

The devil in diaguise! «Ta en øl, da!»

Don´t give me that look!

«Sikker på du ikke skal ha en?» Hold kjeft, Simen.

Og det beste er at jeg husker alt i morgen!

«Hei, kompis………….»

Pluttselig blir festen dritgøy og før jeg vet ordet av det er vi på vei til Neuf. Ikke tro det er øl under sladden! Jeg liker bare ikke å reklamere for Lerum.

«En solo-brus til, takk»

«Oioioi, så gøy jeg har det som edru student!»

Jeg husker ikke så mye fra «Den Store Festen» i fjor, men i år husker jeg at jeg var edru hele kvelden, bare se på bildene hvor mye jeg koser meg, etter hvert. Jeg tror egentlig jeg skal være edru for alltid etter dette siden det gikk så bra. Eat that, Ringnes.
Gleder meg til neste edruoppdrag!
Arnesen out!