5: Å ikke kunne drikke

­– Det å ikke kunne drikke god øl, vin, whisky etc. er selvsagt kjipt, men langt fra det verste. Man er mer tilpasningsdyktig enn man tror, og det tar overraskende kort tid å bli vant til å ikke drikke alkohol.

4: Fulle folk

– At fulle folk er irriterende når man er edru, er nok ikke en kontroversiell påstand. Jeg har selv jobbet i bar, og folk er ganske mye enklere å ha med å gjøre klokken ni enn klokken to. Fulle folk har også en tendens til å bli close-talkers, og ølånde er ikke like digg når du selv bare har drukket Cola.

3: Følelsen av og måtte bevise at du har det gøy på fest

– Når man ikke drikker, må man konstant bevise at man klarer å ha det like gøy som de som drikker. Du må bevise at du ikke trenger alkohol for å ha det gøy på fest for å forsvare det valget du har tatt. Jeg synes dette er slitsomt, mye fordi jeg da konstant føler at jeg er han edrue fyren på festen.

2: Munkholm

– Munkholm smaker ikke godt, punktum.

1: Å snakke om at du er avholds

– «Hvorfor drikker du ikke?», ”Hvordan går det med edruprosjektet?”, ”Hvordan er det å være edru på fest?”, ”Får du lyst til å drikke?”, ”Hei, smak på denne, den er alkoholfri, jeg lover!”, ”Hvor lenge har du igjen?”, ”Gleder du deg til å drikke?”

Hold kjeft, vær så snill!