Når jeg skriver dette innlegget er jeg ikke lenger edrublogger. Offisielt er jeg ikke ferdig med prosjektet før i morgen, men jeg tjuvstartet med rødvin i kveld. Til alle dere som synes det er dårlig arbeidsmoral: Unnskyld, men håper dere setter pris på ærligheten.

På en stund som denne er det på sin plass å oppsummere hva man har lært, og hvordan prosjektet kommer til å påvirke meg og mine drikkevaner i tiden framover. Vi tar det første først:

Dette har jeg lært:

  1. Jeg synes det er artigere å drikke på fest enn å ikke drikke på fest, og jeg synes det er en litt pinlig innrømmelse.
  2. Jeg synes alle skal få lov til å drikke det de vil drikke på fest uten at andre kommenterer deres drikkevaner.
  3. Jeg har null forståelse for at andre er bakfulle når jeg ikke er det selv.

Dette er kanskje lærdom mange tar for gitt, men jeg har et empirisk grunnlag for mine påstander, og det er det ikke så mange andre som har.

Slik kommer prosjektet til å påvirke meg og mine drikkevaner framover:

  1. Jeg kommer til å ha enda større fokus på å kjøpe god øl og god vin når jeg skal drikke.
  2. Jeg kommer til å la de som drikker brus få lov til det, uten at jeg spørr hvorfor de drikker brus.
  3. Jeg kommer aldri til å drikke Munkholm igjen; det smaker ikke godt.

Med disse to listene runder jeg av en innholdsrik karierre som edrublogger. Jeg vil rette en stor takk til alle mine mer eller mindre faste lesere og til alle mine mer eller mindre tålmodige ikke-edruelige venner.