Sjekketriks: gi faen.

Denne uka skal jeg altså finne ut hvordan man sjekker når man er avholds. Ettersom jeg har vært singel i nesten fem år, har jeg et ganske godt erfaringsgrunnlag på dette området.

For noen uker siden ble jeg spurt om jeg hadde noen gode sjekketriks som avholds. Hater egentlig ordet «sjekketriks», for det første fordi det forutsetter at det er et triks (noe det ikke er). Dessuten er det ikke selvsagt hva sjekking er – det spørs jo hvaslags relasjon man ønsker å komme inn i! Jeg er ikke spesielt interessert i å få meg kjæreste, så måten jeg sjekker på bærer preg av dette. Jeg er med andre ord veldig god på å starte relasjoner, men aner ikke hvordan man opprettholder dem. Dette er altså mine sjekketriks hvis du er en edru jente som vil sjekke på byen men ikke er interessert i kjæreste:

  1. Det grunnleggende sjekketrikset: snakk. Unntak: hvis du er uvanelig pen. Til alle oss andre: finn et godt samtaleemne, spør masse spørsmål (folk (særskilt menn) liker å snakke om seg selv) og vær gjerne personlig og utfordrende.
    Alkoholens rolle: noen trenger alkohol allerede på dette grunnleggende trinnet. De synes gjerne det er vanskelig å snakke med folk. Hvis dette er et problem, tror jeg det kan hjelpe å finne på noen samtaleemner på forhånd. Finn noen emner du virkelig bryr deg om og brenner for (men unngå eksen!), og ta dem frem ved behov.
  2. Etter lengre samtale: lytt til instinktene dine. Du merker om han er interessert eller ikke. Hvis han ikke er det: forlat området, prøv å komme tilbake ved en senere anledning for å undersøke om stemningen har forandret seg.
    Alkoholens rolle: her kan alkoholen være direkte skadelig, fordi den ødelegger evnen din til å lytte til instiktet. Har du drukket mye på dette stadiet kan du ende opp med a) bli avvist på det grusomste, b) forgripe deg på noen (ja, også kvinner kan gjøre overgrep).
  3. Når du har funnet ut om han er interessert: på tide å handle. Hvilken handling du bør foreta deg er avhengig av hvaslags relasjon du ønsker. Forslag: vil du være med på kafé i morgen; kan jeg få telefonnummeret ditt; (snikete måte:) legg meg til på facebook så kan jeg sende deg den artikkelen; vil du være med meg hjem.
    Alkoholens rolle: for min del kan det hjelpe å være litt brisen på dette stadiet, for det er dritskummelt å risikere og bli avvist. Tipset mitt er å gi litt faen – hvaså om du driter deg ut?

Uansett, det er ikke noe triks, alle har jo ulik måte å gå frem på, og dette var min. Analysen min viser jo helt klart at man ikke trenger alkohol for å sjekke på byen. Stemmer teori med prakis? Jeg følger opp!