Foto: Raymond Leine

 

I går ledet jeg en samtale om singellivet i Studentersamfunnet. Jeg hadde invitert etnolog Tone Hellesund, og en student; Nesli. Vi snakket litt løst og fast om singellivet, om alt fra seksualitet og stigma til peppermøer og selvrealisering. Jeg var i grunnen veldig fornøyd med resultatet.

Jeg hadde nemlig en plan. Jeg har vært singel i snart fem år, og jeg har samlet meg opp endel erfaringer på veien. Jeg har opplevd og bli avvist, å avvise andre, folk jeg kan stole på, folk som skuffer meg, forelskelse, desperasjon og alt midt i mellom. Selv om det er mye dritt med å være alene, så er det til syvende og sist utrolig deilig! Jeg elsker å være singel! Problemet er at ingen andre gjør det. Generelt opplever jeg at det eneste folk drømmer om er å bli kjæreste med noen, og alt de spør meg om er hvorvidt «jeg har noe på gang». Jeg har ikke tall (eller jo det har jeg faktisk…) på hvor mange ganger jeg har måttet overbevise en fyr om intensjonene mine, fordi han ikke klarer å sno forstanden sin rundt det faktum at jeg ikke vil bli sammen med noen, aller minst ham. Planen min var å vise at verden har parforhold på hjernen.

Jeg vet ikke om jeg overbeviste noen andre, men jeg overbeviste i alle fall meg selv. Det er veldig viktig å erfare å stå på egne ben, disponere egen tid, bestemme egne behov og være frue i sitt eget liv. Nå går jeg kanskje litt hardt ut her, men jeg tror faktisk at man ikke blir like selvstendig når man er i et lengre parforhold som ung. Klart det er fint med trygghet, men fader så mye du lærer av utrygghet også.

Etter at jeg åpnet denne bloggen med ordet «uknulla» er det mange som lurer på hvordan det går med sexlivet mitt, nå som jeg ikke bare er singel, men også edru. Hvis jeg hadde vært kristen også, kunne jeg blitt nonne. Jeg har uansett planer om å skrive et innlegg om dette, samt hvordan sjekkemarkedet er når man er edru og singel. Er det noe dere lurer på når der gjelder sjekking, sex og avholdstilværelsen? Spør i kommentarfeltet, så tar jeg det med i innlegget mitt!