Om prosjektet

Våren 2012 ble det satt en utfordring. En utfordring som for noen skulle bli en reise fra alt som var sikkert og trygt i heimen. Utfordringen var som følger: «vær edru i tre måneder og blogg om det». Femtisyv studenter kjente kallet, men bare fire kunne bli valgt ut.

Kasper og Ida, studenter i Bergen, og Andreas og Michelle, studenter i oslo.

Ida tenkte lenge, og måtte diskutere med venner og familie før hun kunne begi seg ut på reisen. Michelle begynte med ett å frykte hoppet i fallskjerm hun hadde lovet i søknaden sin. Andreas gjorde seg klar for å bli proffblogger, mens Kasper dro frem sitt gamle, gamle, gamle ordtak «heller byllepest enn fyllefest».

Alle fire samlet seg i Oslo hos utfordrene for å forstå hvor denne reisen skulle ta dem. Utfordrerne sa «dere skal sloss mot et stort og vanskelig troll. Et troll som kanskje bor i dere selv attpå. Og trollets navn er «Hvorfor Ikke?». Blant andre kretser går det også ved andre navn, så som hos AKAN og helsedirektoratet, og det er «Sosialt Drikkepress». Og fra oss skal dere få en utfordring hver uke for å sloss mot trollet.»

Etter sverdtrening, fortellerkunst og gunst gikk de atter ut i verden for å starte på reisen. Og kampen. Kampen mot den store Hvorfor Ikke.

Deres historier starter her.

Utfordrerne er World Wide Narrative, som har fått støtte fra Akan og Velferdsetaten i Oslo kommune og arbeidskraft fra SiB til å gjennomføre sitt fremtenkte univers for nattens helter.