Sitter på lesesalen og venter på avreisetidspunktet.

Siden jeg begynte å blogge har jeg gruet meg til denne dagen. Jeg skal reise på hyttetur med studentorganisasjonen min, fra fredag til søndag. Når man er hjemme i sitt vante miljø klarer folk flest å begrense alkoholinntaket, men når man reiser bort, til Sverige, Hemsedal eller Ayanapa, kan folk finne på å drikke seg så sørpe at de ikke har snev av kontroll lenger. Sånn pleier det også å være på hyttetur. Det er få steder i studentmiljøet med så utpreget fyllekultur som på hyttetur.

For å være ærlig gruer jeg meg skikkelig. Hvis folk blir for fulle kommer jeg til å føle meg uttafor. Og jeg kan ikke bruke min vanlige strategi, å gå hjem, for jeg er isolert på en hytte i Ausetvoll. Hvis det blir for ille må jeg rett og slett gå å legge meg. Og det synes jeg blir for kjipt. Dessuten er jeg styremedlem, og det vil si at jeg har litt ekstra ansvar for at de andre har det hyggelig og føler seg inkludert. Jeg kan liksom ikke gå og legge meg ved midnatt. Og hva hvis det forventes at jeg tar ansvar siden jeg er den eneste som er edru? At jeg må passe på folk som er for fulle, sjekke at ingen bader med for høy promille eller rydde opp og lage frokost dagen etter?

Nå kommer den store testen, folkens, som jeg har gruet meg til i ukesvis! Kommer jeg til å overleve denne helga?!

Ps. Frykt ikke for bloggen – jeg har laget noen tidsinnstilte innlegg, så det kommer oppdateringer selv om jeg er bortreist!