Studentersamfunnet. Det er jo livet mitt for tida. Det er folka jeg henger med, samtalene jeg har, det jeg bruker all fritid på. Studentersamfunnet arrangerer møter om politikk, samfunn, vitenskap og kultur 4 ganger i uka. På tirsdag sparket vi i gang neste semesters program med et åpningsmøte.

Foto: Raymond Leine

En av de store gledene i livet er jo gratis alkohol. Så noe av det jeg gruet meg mest til med å være avholds var å si neitakk til drinker og vin. Under mottagelsen før åpningsmøtet fikk de andre servert cava. Jeg fikk eplejus med isbiter. Den var også gratis, men jeg følte ikke at jeg sparte like mye penger, på et vis.

Etter å ha lært litt om forholdet mellom Norge og Kina, var det konsert, men jeg brukte mest tid på å mingle på terrassen. Klokka elleve var det endelig nachspill. Det ble ganske sent på natta, selv om det var en vanlig tirsdag.
På nashspill er det faktisk ikke noe problem å ikke drikke. Alle andre er gladfulle, og jeg blir gladedru. Og dagen derpå er heller ikke så forskjellig. Har jeg vært sent ute får jeg vondt i hode, blir skjelven, trøtt og redusert. Jeg klarte å karre meg på forelesningene på onsdag, men etter formen å dømme kunne jeg like gjerne vært på en skikkelig rotblaute. Søvn, med andre ord, viser seg å være nøkkelen til en god avholdstilværelse.