Jeg er tilbake fra London. I tre dager har jeg gått rundt i Londons gater og fått Bergen litt på avstand.

Vi kom til London onsdag kveld, og jeg fant veien til Kajas leilighet. Min godeste Kaja er på utveksling i London, og jeg fikk sove hos henne. Vi snakket til langt på natt, forsov oss dagen etter og spiste frokost i all hast. Jeg dro rett til Tate Modern for å møte Pernille og Klara. Vi så på kunst og brukte to timer i museumsbutikken.

Deretter gikk vi til matmarkedet Borough Market. Jeg ble helt ellevill av tretti forskjellige tomatslag, fisk jeg aldri hadde sett før og hjemmelaget fudge. Etter å ha snust på hele markedet klarte vi endelig å bestemme oss for hva vi skulle spise til lunsj.

Deretter dro vi for å kjøpe Halloween-kostyme til fredag kveld. Klara dro hjem, og jeg, Pernille og Kaja spiste den beste indiske maten jeg noensinne har smakt (og jeg har vært fire måneder i India, så jeg vet hva jeg snakker om!). Vi gikk videre på bar, hvor jeg fikk en sjukt god alkoholfri bærbasert alkoholfri drink. Nam!

Blury dansescene på baren

Målet for fredagen var å kjøpe kjoler. Vi nådde målet med god margin. Først var vi noen timer på Radio Days ved Waterloo, siden dro vi til Brick Lane og raidet vintagebutikker. Jeg, som har et livslangt kjærlighetsforhold til sekstitallskjoler, var veldig fornøyd med dagen.

Men man blir veldig sliten av å handle….

Jeg dro hjem til Kaja igjen, hvor forberedelsene til fredagsfesten var godt i gang. Hele leiligheten var pyntet med spindelvev og svarte søppelsekker. Vi gjorde oss i stand, og gjestene begynte å strømme på. Til tross for utrolig mye gode kostymer utviklet festen seg i en slitsom retning, og i tretida lyktes det meg endelig å dra Pernille og Klara inn i en taxi som tok oss hjem til Klaras venn, HP. Der fikk vi te og nattmat og et kjempehyggelig naschspiel. Etter én times søvn, dro vi oss selv til flyplassen og sov hele veien hjem til Bergen.

Slitne jenter på nachspiel.

En ting jeg fant ut på denne turen, er at det kan være vanskeligere å være edru når man er med få personer som drikker, enn mange. Når jeg sitter sammen med en hel gjeng, føler jeg ikke så mye på det at jeg ikke drikker. På denne helgeturen tenkte jeg mer på det – jeg, Pernille og Klara var i London for å dele en opplevelse sammen, vi tre. Men jeg kunne ikke være med på mye av det de foretok seg: når de fniste over kaffe med bailyes på flyet eller gleder seg til eplesider før middag. Jeg følte meg ikke ekskludert, men absolutt at jeg gikk glipp av noe. Men det at jeg ikke drakk ødela overhode ikke en god tur.