Tilda Swinton er en kjent britisk skuespiller. Hun er vel kjent for sitt vakre androgyne utseende. Hun har spilt på denne androgyniteten i filmen Orlando, som er basert på en bok av Virginia Wolf. I filmen blir karakteren til Swinton, Orlando, som opprinnelig er en mann, plutselig gjort om til en kvinne. Hun mister rettighetene til sine eiendommer fordi siden hun er en kvinne nå har hun nok vært en kvinne gjennom hele livet. En kvinne kunne ikke eie eiendom i England på 1600 tallet.
Swinton har spilt i en del filmer som Burn after reading, Constantine, The chronicles of Narnia som den selveste Heksa Hvit, og den siste filmen er We need to talk about Kevin. Hun er en anerkjent skuespiller som har vært nominert til utallige priser mange ganger, samt vunnet priser som BAFTA og en Oscar.
Selv om hun i en film spilte en veldig overbevisende alkoholiker klarer hun selv ikke å drikke. Hun har uttalt: «Folk tror jeg er en håpløs dranker, men jeg er håpløs til å drikke. Jeg sovner og kaster opp.» Hun er kjent som avholdskvinne og har vært det store deler av livet sitt.

Tenk at selveste Heksa Hvit klarer ikke å holde på drikken sin. Bra hun valgte å være edru. Mange kan ta etter hennes eksempel. Nå er det nok mange som føler seg truffne…

http://www.guardian.co.uk/film/audio/2008/dec/03/film-weekly-podcast