Russel Brand er litt av en skøyer. Mange vil nok kjenne ham fra hans lille telefonspøk som gjorde at han fikk sparken fra BBC 2008. Det var nok ikke så fint å tulleringe til «Manuel» fra Fawlty Towers, eller Andrew Sach som han egentlig heter, og påstå at du har hatt sex med barnebarnet hans. Brand er kjent fra standup scenen, har spilt i komedier som «Forgetting Sarah Marshall», giftet seg (og skilte seg) fra Kate Perry, men i tillegg til alt dette har han hatt et alvorlig rusproblem.

Brand begynte med dop i sekstenårsalderen etter en barndom med mye negative hendelser bak seg. Et seksuelt overgrep, hans mor fikk to forskjellige typer kreft og dette gjorde også at han fikk en spiseforstyrrelse. I en periode av livet tok Brandt dop hver eneste dag. Han var borti mange forskjellige typer dop som syre, kokain, speed i tillegg til at han misbrukte alkohol. Han ble rusfri i en alder av 27 år, den samme alderen Amy Winehouse var når hun døde. I kjølevannet av hennes død ble Brandt inspirert til å lage en dokumentarfilm om sitt eget rusmisbruk.

Mannen har lagt bak seg et langt og tøft liv. Med god hjelp av venner og profesjonelle i tillegg til en solid porsjon besluttsomhet klarte han å overkomme sine avhengigheter. Bare synd en meget talentfull sangerinne ikke klarte det samme.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/4483138/Death-of-billionaire-Eva-Rausing-shows-desperation-drugs-induce-in-people.html