Ikke bare en mann, ikke bare en legende, men også et religiøs skikkele.En av verdens mest kjente jazzmusiker. Han spilte hovedsaklig på saksofon, men var også borti andre instrumenter. Han har spilt med andre kjente navn som Miles Davis og Thelonious Monk.

Som mange musikere, dessverre, ble han avhengig av rusmidler. Han misbrukte heroin og alkohol i en lengre periode. Han havnet på kjøret i 1948 og forble der til 1957. Han ble endelig kvitt avhengigheten etter å ha fått en religiøs oppvåkning. Han har vært gift to ganger og den andre gangen med pianisten Alice, som han fikk to barn med, derav en selv ble saksofonspiller. En meget musikalsk familie, kan en tenke seg.

Coltrane har inspirert mange musikere og har hatt en massiv innflytelse på jazz, både mainstream og avantgarde. Han har vunnet flere priser, både før og etter sin død. Coltrane døde, for musikkverdenen, veldig plutselig. Han døde av kreft i leveren i 1967, kun førti år gammel. Noen sier at det var på grunn av hepatitt, mens andre sier at det var på grunn av det tidligere harde heroienmisbruket.

Visste du at han har blitt opphøyd til helgen av  St. John Will-I-Am Coltrane African Orthodox Church? De brukes tekstene hans i gudstjenestene. Coltrane sa selv i et intervju at han ønsket å bli en helgen. Veldig greit å få et slikt ønske oppfylt.

Uten noen form for nedtrapping bare sluttet han med alkohol og heroin. Det krever sin mann. Ikke rart fyren er legende.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Coltrane