Eric Clapton er gud. Mannen er en av de høyeste stjernene på rockehimmelen. Den eneste til å ha blitt innlemmet i Rockens Hall of Fame hele tre ganger! Mannen er fantastisk på gitar og har holdt på med det og låtskriving i over 40 år. Hans farskjærlighet er godt kjent gjennom sangen «Tears in Heaven» som han skrev da hans fire år gamle sønn falt til døden fra 52 etasje.

Mannen er også den som stjal kona til George Harrison, en kvinne han skrev en sang som ble en hit i tre forskjellige tiår og i to forskjellige versjoner «Layla». Han har spilt i en del band, noen av de mest kjente er Yabirds, Derek and the dominoes og Cream. Yabirds og Cream er bandene som er i Hall of Fame.

Clapton kjempet i flere år mot rusavhengigheten. Når han droppet heroinet begynte han istedenfor på alkohol. Han har vært edru og rusfri siden 1982 og har i flere år skaffet millioner av kroner til rehabiliteringssenteret sitt.

For en mann, for en gitarspiller! Jeg er glad han kuttet ut rusen når han gjorde. Verden har mistet for mange fantastiske talenter opp gjennom tidene.

PS: Visste du at slagordet «Clapton is god» ble malt av en kjent graffitiartist høst i 1967? Visste du også at Clapton ble ganske flau over graffitien, da han absolutt ikke mente han var den beste gitarspilleren i verden. Selv om det alltid var ønsket.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/3978109.stm
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton