Anthony Kiedis er kjent som vokalist for det populære bandet Red Hot Chillipeppers. Dette bandet har møtt mye motstand i løpet av årene som har gått. Mye av det på grunn av narkotika og alkohol. I 1988 døde gitaristen til RHCP, Hillel Slovak, av en heroin overdose. Trommisen deres Jack Irons forlot bandet i kjølvannet av denne tragedien.

Gitaristen, John Frusciante, som ble et fast medlem i rockegjengen var et tidligere kjempefan av bandet. Han var flink, og jobbet hardt med musikken. Dessverre sluttet han i 1992 under en pågående tour, på grunn av sin heroin avhengighet. Han ga ut noe musikk selv, men avhengigheten ble verre og verre. Venner som kikket inn til ham i leiligheten fant en tynn, uflidd Frusciante som manglet flere tenner.

Til tross for alt klarte Frusciante å dra seg ut av avhengigheten ved å legge seg inn på rehab, og kom senere tilbake til bandet. En kan forstå at det er vanskelig å avstå fra både alkohol og hardere stoffer i dette bandet. Det var andre medlemmer som ble kjent for å misbruke litt av hvert, og det var Kiedis.

Han holdt på i flere år, og etter dødsfallet til kameraten sin, Slovak, prøvde han å ta seg sammen. Flere tilbakefall fulgte, men han klarte å endelig bli rusfri i år 2000. Mannen har nå vært rusfri i snart 13 år, og det står det respekt av.

Rock & Roll folkens, rock & roll.

http://funkypsychedelics.net/biographies/anthony-kiedis/