http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/AngusYoung.JPG

Hvis du på konsert ser en eldre mann i skoleuniform som hopper og spretter over scenen. Løper gjennom publikum og gjør en andegange på scenen, da har du sett Angus Young. Han spiller hovedgitar i bandet AC/DC.

Young er yngst av hele åtte søsken, så en kan godt skjønne hvorfor har følte behovet for å markere seg i verden. Young spilte gitar fra en veldig ung alder og klarte i 1970 å ødelegge en gitar kjøpt på bruktbutikk. Dette ved å ødelegge gitarhalsen med svette og vann. Halsen ble visstnok fullstendig vridd. Før han begynte med gitar spilte han dog på banjo, men satt på seks strenger på banjoene.
Hardrock bandet er et Australsk band. Young er dog ikke født og oppvokst i Australia, men derimot Glasgow i Skottland. Han var med i flere band før han til slutt endte opp ved å starte opp AC/DC med blant annet hans bror, Malcom Young. Noe av det mest kjente med bandet er ikke bare sounden, men i tillegg historien.
Vokalisten i bandet het først Bon Scott. Han brukte narkotika og drakk store mengder alkohol. Han døde i 1980 etter å ha blitt fraktet til en bil for å sove ut rusen, god og full som han var etter å ha festet på et utested. Mannen døde av kvelning på grunn av oppkast. Hadde det ikke vært for selve kvelningen kunne det godt være at han uansett ikke hadde overlevd på grunn av enten alkoholforgiftningen eller det faktum at det var under null grader ute.

Det hører ikke til sjeldenheten at rockere dør, men at en vokalist dør kan fort være litt verre. Det er ikke det enkleste å erstatte et bandmedlem, men verre er det når det er vokalisten som har krepert. Tenk, Nirvana uten Kurt Cobain. Bandet hyrte faktisk inn en ny vokalist, Brian Johnson, og ga ut et av sine mest annerkjente album «Back in Black», som også er det ant mest solgte albumet i verden.

Til tross for narkotika og hard drikking innad i bandet og ikke minst i rockeverdenen har rører ikke Angus Young alkohol. Han har vært avholds gjennom hele sin karriere og blir ellers sett på som en utrolig hyggelig og imøtekommende mann. Et trekk folk flest nevner når de snakker om Young er at han er en knakende bra mann.

«It’s a long way to the top if you wanna rock and roll», sies det. Young kom seg til toppen, edru som bare det.

http://calitreview.com/91