Bading i blod, barn delt i to, levende kyllinger som blir hevet ned fra scenen og dratt fra hverandre av publikum, det er livet til en av de mest kjente rockerne og et rockeikon av de få; Alice Cooper. Mannen er kjent for sine teatralske sceneopptredener og harde image. Han har vært en hard dranker som har drukket med andre drankere som Janis Joplin, Jimi Hendrix og Jim Morrison, hvis liv ble avsluttet altfor kort.

Til tross for hans harde image som enda sitter til tross for hans 70 lange år, er han en knakende snill og god fyr. Mannen ble kvitt alkohol og dopavhengigheten sin for flere år siden og hjelper venner og andre musikanter som har havnet på kjøret. De kunne ringa ham dag og natt hvis de trenger det. Når Megadeth skulle åpne for Cooper i 1986 så han hvor mye på kjøret de var og tilbydde seg å hjelpe dem. Dave Mustaine anser ham som sin gudfar.

Den store hjelpen for mannen var golf. Han erstattet avhengigheten på rusmidler med golf, og har til og med skrevet en biografi som heter «Golf Monster». Han er en frelst kristen mann, og en familiemann.

For en musikk, for en persona, og fyren har vært edru i rundt 25 år! «Poison running trough my veins», har kanskje en dobbel betydning?

http://www.spoonfed.co.uk/artist/live-music-1414/alice-cooper-9015/

http://en.wikipedia.org/wiki/Alice_Cooper