Som dere nettopp fikk se var det ikke så lett å være Knut på festen. Festen han tidligere på dagen hadde gledet seg til ble ikke like gøy som Knut hadde håpet på.

I følge internett er dette sosialt drikkepress. Noen av dere tenkte kanskje, «sosialt drikkepress, ja det er vel når jeg trener med min personlige trener og vi drikker vann før jeg tar 40kg benkpress». Dere tar feil, men det er greit.

Sirus, som er Statens Interesseorgan for RUS, sier at norsk ungdom ikke drikker så mye sammenlignet med andre ungdommer i andre land. Vi er derimot høyt oppe på skader som skyldes alkohol. Den logiske konklusjonen Sirus kommer frem til er at vi drikker mye når vi først drikker.

Hvorfor drikker vi så mye som Sirus sier tenker jeg da?

Min overveide konklusjon er at vi kan dele folk inn i to grupper.

Som Clint Eastwood gjør: (Klippet er hentet fra youtube)

Jeg tror ikke man enten har pistoler, eller at man graver. Men du er enten en venn som kjip med andre, eller så er du en hyggelig venn og vil at alle skal ha det bra.

 

Han «kjipe vennen», vil at du skal drikke masse alkohol og ta masse jegershots, fordi han syntes det er gøy og kunne le av deg dagen etter, fordi du spøy i bakhode på taxisjåføren på vei hjem fra byen hvor du var blitt kastet ut av utestedet.

Den andre «hyggelige vennen» vil at du skal drikke alkohol fordi han syntes det er gøy når du vil være med ut og danse.

Ut ifra dette kan vi logisk slutte at veldig mange driver å presser andre til å drikke. Meg selv inkludert. Intensjonen er bare litt forskjellig fra person til person.

På lik linje med andre vitenskapsmenn med respekt for seg selv, vil jeg også lasere et nytt begrep på bakgrunn av mine undersøkelser.

«Festpress»  Trykk her

Det jeg mener her er at mange blir utsatt for festpress. Det blir jeg også nå siden jeg ikke drikker. Folk jeg er på fest med vil fortsatt at jeg skal være med å ha det gøy, og være gøy. Jeg tror man blir presset til å drikke fordi man skal bli mer gøy ved å drikke. Dette er jo noe som jeg syntes stemmer, at man kan bli mer festlig dersom man drikker. Men ønsker du og ikke drikke/ikke drikke så mye, følg denne oppskriften:

Alle vet at en teori er dårlig uten en løsning. (Rebus: hva blir «uten en løsning» minus «en» og «en»?)

Hvordan unngår du dette drikkepresset hvis du, som Knut, har lyst til å kjøre mopeden hjem fra fest edru. Eller hvis du ikke vil drikke så veldig mye, sånn at du kan kjøre hjem å satse på at ingen stopper deg i promillekontroll.

1. Ikke heng med folk som faller i kategorien «kjipe venner». Hvordan: Unfriend de på Facebook

2. Vær gøy, og stå på for å få opp stemningen. Hvordan: Kle deg naken, skli på madrass ned trappa hos han som har fest, gi ut masse highfives, syng Jahn Teigen.

 

Har du andre tips for å unngå drikkepress/festpress, gå lengre ned på siden og kommenter!