Jeg tåler ikke «sett inn alkoholholdig drikke her» er et sitat jeg har hørt mange si. De blir dårlige eller depressive eller til og med voldelige på byen av det. «Trist», sier de kanskje, men så slutt å drikk det da, sier jeg.

Det er provoserende og trist å høre folk klage på konsekvensene de opplever av alkoholkonsum og ikke gjør noe med det. At de blir dårlige og kanskje synes det er så kjipt at de liker god vin og blir dårlig, det er så sin sak. Verre er det med de som klager over at hver gang de drikker sprit så slår de omtrent rundt seg, men ser ikke at løsningen er rett foran nesa på dem; å ikke drikke sprit.

Jeg synes det er en feig ting å skylde på alkohol. «Jeg var så drita i går at jeg «sett inn farlig eller obskøn handling». Det er ikke alt jeg har gjort eller opplevd jeg er like stolt over, og jeg har ropt på elgen grunnet alkohol utallige ganger, som mange andre på min alder. Allikevel har jeg det som en regel at alt jeg gjør på fylla skal jeg kunne gjøre i edru tilstand, at jeg skal stå for det jeg har gjort på fylla.

Dessverre la jeg merke til at det ikke var alt jeg likte med meg selv når jeg drakk. Det var mye jeg gjorde jeg følte at jeg selv ikke kunne stå for. Det var lett for meg å være uheldig og drikke for mye og enten miste mye av kontrollen eller bli utrolig dårlig, at jeg fant ut at dette ikke gikk mer. Hvis du er den som alltid spyr, som alltid sloss, som alltid opplever kjipe ting når du drikker; kanskje du skal finne på noe annet enn å samle opp på fyllehistorier?

Drikk noe annet, drikk mindre, ta en pause, eller rett og slett slutt. En kan ikke hjemme seg bak alkoholen uansett hva en gjør på fylla.