Som de fleste vet har jeg vært i Trondheim siden fredag ettermiddag. Dette for å være med på et Skeiv Ungdom seminar og i tillegg få hengt med min bror og søster i Trondheim, min golden retriver Jonas, og noen folkehøgskole peeps fra mitt Media 2 år på AFR (Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole).

Idag var dagen for å dra tilbake. Jeg skyndte meg i seng etter å ha kommet hjem fra cafè, pakket ned alt som kunne pakkes ned, dusjet, og sovnet med min søsters katt i armkroken. Akkurat slik det skal være. Jeg og min søster fant ut hvilken buss jeg måtte ta, og som alltid ble jeg utrolig nervøs for å ikke nå det jeg skulle nå.

Jeg kom meg på bussen og klarte å betale for to bussbilletter på AtB appen. Jeg har klart det helt fint tre ganger før, men denne gangen fikk jeg smått panikk når billetten ikke dukket opp, og jeg trodde da at den ikke var kjøpt. Whopsi deisi. På bussen dobbeltsjekket jeg togtidene og fikk meg et lite sjokk. Jeg har bestilt TIL Trondheim, FRA Oslo S…

Min første tanke var selvfølgelig «Åh, herregud. Ikke nå igjen!». Jeg bruker en halvtime på å dobbeltsjekke billetter før jeg kjøper den, men allikevel klarer jeg å bomme. Jeg bruker så lang tid på å sjekke at jeg til slutt må kjøpe den så fort som et lyn fordi jeg må stikke eller lignende.

-Hva gjør jeg nå? Tenkte jeg selvfølgelig. Jeg gikk bort til skranken på Trondheim S, klaget min nød, men det er litt vanskelig å bare gi meg en ny gratis billett. Jeg fikk beskjed om å snakke med konduktøren, men hun kunne ikke love meg noe. Heldigvis var konduktøren jeg snakket med en knakende god fyr. Ingen streng mine, så på billetten min, ringte et nummer og fikk dobbeltsjekket at ja; jeg hadde kjøpt billett, bare feil vei. Det var bare å finne seg en plass å sitte.

Nå sitter jeg her, glad og fornøyd. Klar til å lese på pensum, og klar til å dra hjem til Oslo. Det var ganske varmt denne Trondheim morningen, og jeg kommer til å savne å sovne med en malende kosekatt rett ved siden av meg. Så får jeg ta lærdom av dette (igjen); noen kan ikke operere visse maskiner uten tilsyn, jeg bør virkelig ikke bestille billetter uten et ekstra øye eller to.