Foto: Pernille Boye Ahlgren
Avholdsbloggeren fra sitt faste arbeidssted: stua.

Klara: Og hvordan reagerer folk på at du er edru? Eller hvordan reagerer de på at du skal blogge om det?

Meg: De spør «Hvorfor?!».

Dette prosjektet blir klarere for meg jo mer tid som går. Da jeg begynte å blogge, var den eneste planen min at jeg ikke skulle være moraliserende. Målet med Nattens Helter er ikke å omvende alle til avholdstilværelsen. Så hvorfor trenger verden fire avholdsbloggere?

Når jeg var ute på byen på torsdag spurte noen meg om jeg følte meg som en falsk avholdsblogger. For det første får jeg betalt for ikke å drikke, for det andre er det lite trolig at jeg kommer til å fortsette med å avstå fra alkohol etter bloggeperioden. Jeg er jo ikke «egentlig avholds». Men likevel er ikke denne bloggen dobbeltmoralsk.

Det går ikke en dag uten at jeg snakker om det å være avholds. Med folk som lurer på hvordan det går, folk som er nysgjerrige. Det slår meg at dette prosjektet er utrolig viktig for å bevisstgjøre folk på drikkekulturen i studentmiljøet. Hver gang vi snakker om det, gjør vi det litt lettere å motstå drikkepress. Dessuten forteller folk rundt meg at de drikker mindre og mer forsiktig når de vet at jeg er edru. Slik jeg ser det, er det en heldig bieffekt av bloggingen.

Det er ikke tvil om at det er drikkepress i studentmiljøet. Drikking er et press når vi skal slappe av, være kreative eller møte nye folk. Nattens Helter skal gjøre det lettere å tørre og velge eget forhold til alkohol. Lettere å være totalavholds (hvis man vil det), periodeavholds (hvis man vil det) og si neitakk én kveld (hvis man vil det). Så det er hvorfor jeg blogger.