En viktig grunn til hvorfor jeg ikke drikker og hvorfor jeg har syntes det har vært kjipt å drikke, er det med trening. Jeg er ikke særlig sterk, ikke på noen måte. Jeg er en tynn liten pingle på 162 cm og rett under 50 kg. Når du er så liten blir du veldig ofte løftet, noen ganger opp ned, noen ganger opp på skuldre til folk som løper av gårde med deg, og mange ganger veldig overraskende. Mange på min størrelse kan sikkert relatere.

Jeg trener av og på, et halvt år av gangen for så å stoppe. Det som har kommet i veien er; folkehøgskole, kikhoste i åtte uker, så noen uker med brist i muskel pga intens hosting (se:kikhoste), benhihnnebetennelse, øyekatarr. Når jeg først trener er det litt kjipt å trene tre ganger i uken eller mer, for så å drikke hele helga. Alle de pengene, tiden det tar å reise til og fra treningssenter, og så skal en bare drikke alt vekk?

Det drikkes en del på idrettsutdannelser rundt om i landet, slikt som er vanlig ved andre skoler. De beste er dog ikke de som drikker mest. Som jeg har skrevet tidligere er det mange av de topp idrettsstjernene i verden som er avholds, nettopp for å kunne bli best. Bodybuildere er bortimot totalavholds, etter hva jeg forstår. Det skal så utrolig lite til før du går fra en sikker førsteplass til femteplass, og da kan en ikke utsette kroppen for alkohol. Det er intenst hardt arbeid under treningen, og spesielt under selve konkurransen. En bodybuilder har ikke muligheten til å drikke seg kanakkas slik som andre innen idrett. Bodybuildere kan være svake som nyfødte pusekatter under konkurranser da de ikke spiser på flere timer før de starter, stapper i seg sukker rett før de går på scenen, og i tillegg spenner alt de har av muskler når de blir bedømt. En del faller omtrent av scenen og jeg har sett bilder og dokumentarer der body buildere må få på surstoffsmaske.

Nå kan jeg ikke på noen som helst måte sammenligne meg med en bodybuilder, men jeg forstår godt hvorfor de ikke kan drikke. Jeg trenger absolutt all hjelp jeg kan få der jeg står og løfter vekter. Å legge på meg tar også infernalskt lang tid. Istedenfor å drikke bort all fremgang gjør jeg som body builderne, avstår.

Kanskje jeg kan ta mer enn to push ups før jul?