Sommerminner med rødvin på Klaras hustak. Foto: Anders Helgerud

De siste ukene har folk i økende grad spurt meg om jeg skal begynne å drikke når jeg er ferdig som blogger på mandag. Jeg vet aldri helt hva jeg skal svare – på én side vet jeg at jeg ikke kommer til å fortsette som totalavholds, på den annen side vil jeg gjerne ha lært etter disse tre månedene. All den tida jeg har lagt ned i denne bloggen virker bortkasta hvis jeg skal fortsette før.

Jeg har noen venner som forventer at jeg skal begynne å drikke natt til mandag og gå på en skikkelig fyllekule. Det kommer ikke til å skje. Allerede for flere måneder siden bestemte jeg meg for hva jeg skulle gjøre når jeg var ferdig med dette: jeg vil gå hjem til min gode venninne Klara, spise middag og drikke ett eller to glass vin. Jeg vil drikke sakte og forsiktig, og nyte smaken av rødvin og kjenne nøye etter på hvordan alkoholen virker på kroppen min. Så vil jeg gå hjem til meg selv.

Etter det? Aner ikke. Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å drikke etter at jeg er ferdig med denne bloggen. Og jeg har bestemt meg for at det er noe jeg skal finne ut av etter at jeg har drukket igjen. Så når folk spør meg om jeg kommer til å begynne å drikke igjen på mandag, må jeg bare svare «Jeg vet ikke…».