Når jeg er ute kjenner jeg ofte behovet for «noe å holde på». Spesielt de første ukene uten alkohol, syntes jeg det var rart å sitte på fest med tomme hender. Derfor har jeg eksprimentert litt med ulike erstatninger for alkohol.

Når jeg var i bursdag forrige helg, hadde Ragnhild med seg en flaske Balholm til meg. Det var første gang jeg fant noe jeg virkelig likte å drikke i stedenfor alkohol på fest, så her kommer en liten ressesjon:

Balholm solbær- og eplejus

Pluss i boka:

  • Den beste juicen jeg har smakt på år og dag.
  • Føles litt eksklusivt, og det er viktig når du skal på fest! Fin glassflaske og ettikett, og man kommer i bedre feststemning av å påspandere seg selv noe ekstra godt.
  • Uten sukker eller tilsetningsstoffer. Flotters!
  • Produsert i Sogn, så da kan man være et ansvarlig samfunnsborger og støtte lokalt næringsliv og kjøpe kortreist mat.
  • Ser nesten ut som rødvin – hvis du vil unngå spørsmål om hvorfor du ikke drikker.

Minus i boka:

  • Samme utsalgspris som alkoholfri vin, og ganske dyr fornøyelse. ca 70 kr for en liter.
  • Utrolig lettdrikkelig, så det er lett å tømme flaska før festen har begynt. Dessuten, etter mine erfaringer, er den så god at andre vil forsyne seg rikelig.
  • Kan være vanskelig å få tak i, for den selges ikke i alle dagligvarebutikker.