Jeg traff på en hipster som var edru på byen. Istedenfor å kjøpe seg en øl kjøpte han seg en leskende sprite. Zero, vel og merke.

Hvorfor er du edru i kveld?

-Ekke’ det kult, a’? Driter litt i det, for å være helt ærlig. Har aldri drukket noe særlig, og det er tross alt mandag, ikke sant? Øl kan være godt det, men ikke hver dag.

Har noen bemerket at du ikke drikker?
Nå sitter jeg kun med gode kompiser, da. Dama til han ene spurte om jeg ikke skulle ha en øl. Når jeg sa nei insisterte hun på å spandere en på meg, men kompisen min fikk a’ til å skjønne at det går helt greit at jeg ikke drikker, liksom. Kameratene mine synes det er kult at jeg ikke drikker. Er den eneste i vennegjengen som ikke drikker for tiden, og da er du ganske unik, ikke sant? Det ‘ekke så kult å høre på indiemusikk alle i gjengen har hørt om. Hvis det er du som tar det med til gjengen først, da er du kul. Samme som med det å ikke drikke. Når alle de andre slutter å drikke, da kan jeg begynne igjen.

Du planlegger ikke å være avholds for alltid?
Neh. Vi får se hvor lenge det varer. Uansett greit å ikke drikke. Skal tidlig opp i mårra!