En av de første og største bekymringene jeg hadde til å være avholds, var hvorvidt det kom til å påvirke sexlivet mitt. Mange jeg har snakket med tenker på lignende vis. Jeg tror at for unge, ikke-etablerte mennesker er alkohol et viktig komponent i kjærlighets- og sexlivet. Tror også at mange drikker når de går ut å byen, nettopp for å lette kontakten med motsatt kjønn. Men stemmer det? Er det vanskeligere å sjekke opp eller finne en partner når man ikke drikker?

Hvis jeg virkelig skal analysere min bekymring om at «edru = uknulla», bygger den på tre antakelser: a) fulle mennesker oppfatter edru mennesker som en trussel, og derfor vil folk på byen være mindre interessert i noen som er edru, b) uten alkohol er jeg feig og tør ikke ta initiativet selv, c) når jeg er edru kommer jeg til å måtte ligge med folk som er fulle og det er udigg.

a) Det er ikke vanskeligere å finne en partner når man er edru. Jeg har fått omtrent like mange «tilbud» som da jeg drakk. Men jeg har kanskje opplevd disse «tilbudene» som mindre kule enn før. Interessen har i stigende grad blitt plassert i kategorien «uønsket seksuell oppmerksomhet». En gutt som klår er utrolig mye mindre sjarmerende når man er edru enn når man er full. Sånn sett er det kanskje fære «tilbud» jeg tolererer?

b) En ting som har overraska meg disse månedene: jeg er utrolig tøff og modig når jeg ikke drikker også. Jeg har invitert ut på date, spurt om telefonnummeret og om de vil bli med meg hjem fra byen. Tar like mye initiativ nå som før. Likevel tror jeg at jeg er mer avhengig av å kjenne personen relativt godt før jeg tar initaitvet. Har liksom ikke sjekket opp så mange fremmede menn de siste månedene. Det har skjedd ved ett par anledninger, men jeg har nok vært mindre på høgget enn før. 70% av studenter sier de blir modigere til å sjekke opp noen når de drikker. Jeg opplever det samme. Samtidig så er det jo absolutt mulig å sjekke selv om man er edru – det har jo ikke vært helt tørke på den fronten…

c) I utgangspunktet synes jeg det er en farlig utvikling at folk bruker alkohol for å sjekke. Det er utrolig korttenkt, for alkoholen har en ødeleggende virkning når man først kommer til sengs. For det første blir folk flest veldig usexy og usjarmerende når de er fulle; pesende, gryntende, snorkende og helt rare i fjeset. For det andre er det mye vanskeligere for menn og få penis oppe å gå. Har du drukket nok er du mindre observant på alt dette. Er du edru legger du merke til alt sammen. Denne bekymringen for hva avholdstilværelsen kom til å gjøre med sexlivet mitt, dreide seg også om et mareritt-bilde om at jeg ville ende opp til sengs med en eller annen usexy fyr som peser på uten skikkelig ereksjon (grøss!). Har dette skjedd? Nei. Hva har jeg lært av dette? Jeg skal aldri noensinne ha sex i fylla. Dette ser jeg på som et tungtveiende argument for at folk bør roe ned på drikkinga – selv om alkohol gjør deg modigere, er det drepende for sexlivet.

Jeg er hverken mer eller mindre uknulla enn da jeg drakk. Jeg er like mye frustrert. Like mye skuffa. Like mye forelska og like mye tilfredsstilt. Alkoholen har ikke gjort så mye fra eller til. Den største forskjellen er vel at jeg har oppdaget hvor positivt det er å sjekke edru, og jeg tror at dette er en erfaring som jeg kommer til å ta med meg videre også etter at bloggeperioden er over.