For dere er hun kjent som en den ivrigste kommentatoren på bloggen, for meg er hun kjent som mamma!

Hun har, som meg, hevet seg på edrubølgen denne høsten! Jeg spurte henne et par spørsmål om hvordan det hadde gått.

Mamma liker å padle kajakk. Bilde er tatt av min kusine Kirsten Helene Fjeldal

Meg: Hvorfor har du ikke drukket i det siste Mamma?  

Mammz: Grunnen til at jeg ikke har drukket alkohol var i utgangspunktet at du skulle blogge, og at det alltid er spennende å gjøre nye ting. Altså å være alkoholfri for en periode. Jeg var nysgjerrig på hva jeg ville få ut av det.

Meg: Hvordan holder du ut på kveldene uten alkohol?

Mamma: På kveldene tenker jeg at jeg hadde hatt et alkoholproblem om det hadde vært slik at det var vanskelig og hold ut. I det siste har det vært litt sånn «teatime» ved 21 tiden. Det er veldig hyggelig, for det setter Pia også pris på. (Pia er min minste søster)

Meg: Hva er positivt, og hva er negativt?

Det positive er at jeg kan være veldig hyggelig vertinne når jeg har besøk, feks å kunne kjøre folk hjem til Birkeland slik jeg gjorde kl 02 sist lørdag. Også andre eventer har jeg vært sjåfør, og folk blir så glade!

Ellers er det veldig praktisk om vi lager mat her hjemme, har glemt noe på butikken, og jeg ikke har tatt et glass vin:-) Ellers er det ikke så stor forskjell. Som jeg sa til deg, så er det ikke det store problemet med hang over dagen etter. Det er de to første glass med vin som er de beste. Får fortsette å nyte dem en gang i fremtiden. For, jeg kommer nok ikke til å være avholden resten av livet. Til det er det for mye godt jeg vil gå glipp av.

Har egentlig ikke opplevd noe som er negativt.

Meg: Hva tror du er forskjellig mellom min og din situasjon? 

Mamma: Forskjellene mellom våre situasjoner er jeg litt usikker på. Kan kanskje virke som at jeg har en annen grense for hvor mye jeg drikker. Men, er usikker om det er litt «showoff» i tekstene dine. Hvem gidder egentlig å ha som mål å bli full? Det høres veldig slitsomt ut i tilfelle.

Meg: Hva har du fått ut av dette?

Mamma: Det jeg føler å ha fått ut av dette så langt er vel at jeg også kan bli veldig høy på kaffi med fløte. At det absolutt går an å gå på fest uten å drikke alkohol hver gang.