En del mennesker I min omgangskrets gleder seg til jeg blir ferdig med dette prosjektet. “Når er det du kan drikke igjen,” er et veldig vanlig spørsmål jeg hører. “Kanskje vi skal vente med biffmiddagen slik at vi kan drikke rødvin til,” hører jeg og. Beklager, men hvis jeg skal nyte en god biffmiddag er det veldig viktig for meg at jeg “ikke” drikker alkohol. Jeg vil nyte det jeg spiser og drikker, og det kan jeg ikke med et glass rødvin.

Beklager folkens, men dere gleder dere nok mer enn meg til jeg kan “drikke igjen”. La meg presisere det en gang for alle; jeg liker ikke alkohol. Jeg har aldri gjort det, og jeg aner når eller om jeg noen gang kommer til å like alkohol. Det alle, absolutt ALLE tenker nå er: “Men, det må jo være noe du kan drikke”. Denne tanken har et panisk snev over seg, og jeg vet det fordi når jeg hører spørsmålet fra folk hører jeg det paniske i stemmeleiet.
Vanlig diaolog
Meg: Jeg liker ikke alkohol, dessverre
Andre: Men!!! Det må jo være noe du liker!
Meg: Neh…
Andre: Liker du øl?
Meg: Nope
Andre: Vin, da. Vin kan du vel drikke?
Meg: Beklager…
Andre: Cider og rusbrus! Ah, de drikker jo alle.
Meg: Huff, tjukt pelslag med sukker hele kvelden, nei takk.
Andre: Ok, sprit da. Det kan du jo drikke! Det er jo drinker som nesten ikke smaker noe alkohol, de kan du drikke! Smiler fornøyd til meg og andre rundt fordi de har kommet frem til, hva de tror er, en god løsning.
Dette er en utrolig nøyaktig skrevet dialog mellom meg og et urovekkende antall mennesker. Dette er venner, familie og totalt fremmedes samtaler med meg. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger noen har sagt dette, men det kan godt være over 30 stykker. Dette uten overdrivelse på noen måte.
Folk prøver desperat, av og til med hjelp av de rundt seg, til å finne meg noe alkohol jeg kan drikke. Jeg må jo drikke alkohol, selvfølgelig! Det gjelder bare å finne en måte jeg kan drikke alkohol uten at jeg drikker alkohol. Det virker som om folk tror at en 24 år gammel kvinne som har drukket i over fem år ikke vet selv hva som befinner seg i alkoholens verden. De prøver å finne løsninger jeg og utallige mennsker før dem har lett etter.
Folkens, vær så snill: gi opp. Hvis noen sier de ikke drikker, ikke press. Hvis de sier de ikke liker alkohol ikke sett sammen en komite som skal lete etter passende alternativer slik at de, til tross for alle odds, kan drikke. Jeg trenger ikke alkohol, ikke på noen måte. Jeg vil ikke ha det, i hvert fall ikke nå. Respekter det, og tilby meg noe alkoholfritt istedenfor. Følg med på neste video som legges ut, da du kanskje finner noe du kan tilby eventuelle avholdsvenner og familie.

Jeg vil fremdeles nyte en middag med noe godt å drikke, men det behøver ikke stå et høyt prosentall på flaska for det.