Nå har jeg testa Balholm-juice og te, og denne gangen er det alkoholfritt øl. Jeg har en betroelse: jeg liker ikke øl. Drikker det ytterst sjelden, og da kun når jeg sitter ute i sola eller er på et nash hvor vinen har tatt slutt. Derfor har jeg ikke brydd meg med å teste alkoholfritt øl som Munkholm eller Clausthaler tidligere.

Men her om dagen fikk jeg et tips gjennom mitt stadig utvidede avholds-nettverk om «Nanny State». «Nanny State» er et alkoholfritt øl fra Brewdog, som er et importøl. Blant en viss type folk er Brewdog ganske hipt. Det du drikker på fest er også en identitetsmarkør. NHH-studentene drikker drinker og sprit, ingeniørstudentene drikker Hansa og «hipsterne» drikker import eller mikrobrygg. Jeg pleier å drikke vin, og markerer på den måten at jeg a) er jente, b) går på HF.

Uansett, forrige helg var jeg på hipsterfest. Det var barter, briller og stripete gensere så langt øyet kunne se. Jeg hadde derfor med meg importøl så jeg kunne gå i ett med miljøet. Det funka som bare det! Ingen la merke til at jeg var avholds! Her kommer en liten ressesjon:

Pluss

  • Koster bare 20 kr på polet! Det er like billig å drikke impotert, alkoholfritt øl som å drikke Cola!
  • En helt annen opplevelse enn vassen Hansa eller Ringnes, altså! Smaken bærer ikke så mye preg av at den er alkoholfri – veldig god!
  • Med en Munkholm eller Clausthaler i hånda er det så utrolig synelig at man ikke drikker, mens Nanny State er veldig diskret. Hvis du er på et sted hvor det drikkes mange ulike øltyper kommer ingen til å tenke på at din ser annerledes ut. Skriker ikke avholds.

Minus

  • Selges kun på polet.
  • Ikke spesielt sunn. Du slipper alkoholkaloriene, men den inneholder endel sukker, og siden den er importert er den heller ikke særlig sunn for miljøet.

Konklusjon: Se an hvilken fest du skal på, hvis det er et miljø hvor man drikker mange ulike øltyper er Nanny State super! Hvis alle på festen drikker Hansa, kommer du til å skille deg ut uansett. Et must på hipster-fest, da!