Shit, håper ingen reagerer på drøy up-skirt! Kasper ser hyggelig ut, da…

I morgen skal jeg og Kasper holde debatt om alkoholens rolle i fadderuka. Det synes som om alle mener at det er for mye alkohol i fadderuka, men ingen er villige til å gjøre noe særlig med det. Grunnen til det er at alle som snakker om alkholfrihet enten er kjipe eller moralistiske. Nattens Helter er skikkelig lurt på den måten at vi overhode ikke behøver å moralisere for å snakke om avholdstilværelsen, men i morgen må jeg og Kasper krype til korset for debatten kommer til å moralisere over fadderuka.

Første uka mi på denne bloggen skrev jeg et innlegg om hvordan jeg opplevde fadderuka i fjor – som veldig ekskluderende på grunn av drikkekulturen. I dag har jeg ingen venner som jeg ble kjent med i fadderuka, rett og slett fordi det fort ble åpenbart for meg at jeg ikke hadde noe som helst til felles med disse guttene som likte rollespill og sang fotballsanger på nach. Og jeg har snakket med endel andre med lignende erfaringer fra fadderuka. Hvis det er mange av oss virker jo fadderuka mot sin hensikt – ekskluderende fremfor inkluderende.

I morgen skal vi finne ut om andre tenker det samme som meg. Håper å få høre erfaringene de har fra fadderuka på høyskolen, hva utvekslingsstudenter tenker om dette og om noen i panelet mener at fadderuka bør gjøres 100% alkoholfri. Debatten er i morgen klokka 18.00 på Muntlig, caféen på Studentsenteret.