Nå tar det helt av med gjesteinnlegg her inne! Som sagt er broren min, Sigurd, på besøk i Bergen i høstferien sin. Han er fir år yngre enn meg og kjenner meg på mange måter bedre enn noen annen, så han får et lite gjesteinnlegg her på bloggen. Møt Sigurd: 

Etter ett år i Berlin kan man trygt si at det må en god del til at jeg blir sjokkert av folks alkoholvaner. I Berlin drikker folk på vei til jobb, på vei hjem fra jobb, og for alt jeg vet, mens de er på jobb. For meg, som nordmann, var kanskje dette en av de tingene som sjokkerte meg mest de første ukene og månedene jeg var i Berlin. På en annen side er tyskere mye flinkere til å ikke drikke seg sanseløst fulle. I løpet av mitt år i Berlin, så jeg ikke en eneste tysker som spydde ned gaten, noe som nesten er blitt en selvfølge å se når jeg tar nattbussen hjem på en lørdagskveld i Oslo.

Broren min har gått andreåret på videregående i Berlin. Det gjør ham skikkelig hipp. Dessuten snakker han tysk, og tar fag på universitetet mens han går på videregående. Han er mye kulere enn jeg var på samme alder, og det har han alltid vært. Så når han kommer hit forsøker jeg å imponere ham med studenttilværelsen i Bergen. I går var vi ute, og han drakk øl (mamma: jeg kjøpte ikke til ham) med noen venner av meg. På en vanlig hverdag. Virker det som om det drikkes mye i miljøet mitt?

Virker som dere drikker mer enn folk flest. Eller kanskje ikke mer enn folk flest, men oftere. Jeg hadde egentlig forventa at dere drikker på hverdager, for det har jeg lest at studenter gjør i «Sveve over vatna». Studenttilværelsen bygger jo litt opp om det, for det er en periode hvor man faktisk får lov til å slippe seg litt løs.

Jeg har ikke vært hjemme siden i sommer, altså før jeg begynte å blogge. Men jeg vet at mamma og pappa leser bloggen min, og når jeg sier «uknulla», «klamydiabasseng» og «jeg liker rus» tenker jeg på hvordan de vil reagere. Hva sier de egentlig om bloggen min hjemme?

De er litt kritiske til alkoholvanene dine. De leser det og kommenterer ofte at du ikke har et «sunt» forhold til alkohol. Jeg vil ikke legge ord i munnen på dem, men de er litt kritiske, kanskje det er for å sette et godt eksempel ovenfor meg, jeg vet ikke. Jeg liker forresten skikkelig godt at du noterer mens jeg snakker; har du sett «Public Enemy no1»?

Det har vært skikkelig kos å ha Sigurd på besøk. I kveld skal vi spise is og se på film, og i morgen tar han toget tilbake over fjellet og hjem. Takk for besøk, brorsan!