Foto fra Studentersamfunnets møte 12. september

I går hadde Studentersamfunnet møte om rus i musikken. Og jeg skyr jo ikke noen anledning til å lære mer om alkohol og rus for tida, og var selvsagt på plass. Møtet var utrolig underholdende, men jeg syntes ikke det dekket hele problematikken. Tenkte derfor å skrive et lite innlegg om det.

Amy Winehouse, Kerouac, Nirvana og Hemingway. Utrolig mye av musikken jeg elsker og bøkene jeg pløyer gjennom er skapt av mennesker med et usunt forhold til alkohol. Kunst og rus henger jo på mange måter sammen. Påvirker alkohol skaperkraft?

Foto fra Studentersamfunnets møte 12. september

Eksempelvis: meg selv. Jeg er et mer interessant menneske etter to glass vin. Jeg blir mer snartenkt og velformulert. Nå når jeg ikke drikker, er det særlig i diskusjoner eller når jeg møter mye mennesker at jeg savner den der to-glass-vin-effekten. Min teori er at jeg blir mer impulsiv, og i steden for å tenke før jeg svarer, sier jeg det første som faller meg inn – og det blir ofte bedre.

Når man drikker mister man konsentrasjonsevnen. Det kan også åpne for kreativiteten. Kanskje derfor alkohol har vært en kilde til inspirasjon for så mange kunstnere. Men det er jo likevel ikke sånn at man kun kan skape når man drikker. Og det er jo ikke akkurat sunt å drikke seg til kreativitet heller.